100% teljes kiőrlésű zabpehely
A Kölln-pehely a felvágott zabszemek hengerelése révén készült, teljes kiőrlésű finom zabpehely. A zabpehely sokoldalúan felhasználható: meleg zabkásához, palacsintához, omlettekhez, túrós ételekhez, pudinghoz és müzlihez ugyanúgy, mint süteményekhez és péksüteményekhez.
A Kölln zabpehely az alábbiakat tartalmazza:
Növényi fehérje
Vas
Magnézium
Rostok
Tiamin (B1-vitamin)
Különbség van zabpehely és zabpehely között, mert a nyers zab kiválasztása és feldolgozása döntő jelentőségű a termék minősége szempontjából. Mi a Kölln-nél ezért csak ott szerezzük be a zabot, ahol a sok esőnek köszönhetően optimálisan nő, és később sok nap érleli.
Sok lisztfajta őrlésénél eltávolítják az értékes csírát és a külső héjat. A Kölln finomszemű zabpelyhe teljes kiőrlésű, mivel a csírát és külső héjat is tartalmazó egész zabszemből állítjuk elő. A zabpehely így megőrzi teljes ízét. Ezt képviseljük az 1820 óta megszerzett tudásunkkal és tapasztalatunkkal.
Tápértékre vonatkozó információk
Tápanyagok
|
100 g termékben |
egy adagban (40 g) |
Energia |
1520 kJ |
608 kJ |
|
361 kcal |
144 kcal |
Zsír |
6,7 g |
2,7 g |
- amelyből telített zsírsavak |
1,3 g |
0,5 g |
Szénhidrát |
56 g |
22 g |
- amelyből cukrok* |
1,2 g |
0,5 g |
Rost |
11 g |
4,4 g |
Fehérje |
14 g |
5,5 g |
Só |
0 g |
0 g |
Vitaminok és ásványi anyagok |
Tartalom 100 g termékben |
Tartalom 1 adagban |
Tiamin (B1-vitamin) |
0,42 mg 38%** |
0,17 mg 15%** |
Foszfor |
436 mg 62%** |
174 mg 25%** |
Magnézium |
147 mg 39%** |
59 mg 16%** |
Vas |
5,4 mg 39%** |
2,2 mg 15%** |
Cink |
3,9 mg 39%** |
1,6 mg 16%** |
* Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz |
|
|
**Napi beviteli referenciaérték felnőtteknek |
|
|
Kb. 12 adagra elegendő. |
|
|
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Receptajánlat:
Mandulás-gyümölcsös zabpehely sütemény
Hozzávalók:
250 g teljes kiőrlésű zabpehely
1 kg alma
250 g erdei gyümölcskeverék (lehet fagyasztott vagy friss gyümölcsből is)
5-6 dkg szeletelt mandula
fahéj (egy tasak)
olívaolaj
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Egy almát meghagyunk, melyet a végén hámozás nélkül vékony szeletekre vágunk. A zabpelyhet, az erdei gyümölcsökkel, a reszelt almával, fahéjjal és annyi olajjal, hogy mindezt összefogja, egy tálba tesszük és jól összedolgozzuk. Az így kapott masszát, egy magas falú tepsibe helyezzük. Szeletekre vágott almával és a szeletelt mandulával díszítjük. Közép meleg sütőben, 25-30 percig sütjük.
Szeletelve tálaljuk.
Hűvös, száraz helyen tárolandó, felbontás után a csomagolást gondosan zárja vissza.