Blog

Oszlassuk el a közeli lejáratú élelmiszerekkel kapcsolatos tévhiteket

Balázs Lili
2024.02.15 08:10

A közeli lejáratú élelmiszerek körüli tévhitek gyakran eltántorítják a fogyasztókat attól, hogy megvásárolják ezeket a termékeket, holott ezek a választások nem csak pénztárcabarátok, de környezet tudatosak is lehetnek.

 

A mai társadalomban, ahol az élelmiszerpazarlás és a fenntartható fogyasztás egyre fontosabb téma, létfontosságú, hogy tisztában legyünk azzal, mit is jelent valójában a "közeli lejáratú" kifejezés, és milyen előnyökkel járhatnak ezek a termékek.

 

Ebben a cikkben erről olvashatsz bővebben.

 

 

Ezért nem kell félned a közeli lejáratú termékektől!

 

Amikor belépünk egy boltba vagy böngészünk egy webshopban, gyakran hajlamosak vagyunk azonnal elkerülni azokat a termékeket, melyeknek a lejárati dátuma közeleg.

 

De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy ezek a termékek nem csak teljesen biztonságosak, de kiváló lehetőséget is jelenthetnek a családi költségvetés kímélésére?

 

Webshopunk éppen ezt a lehetőséget kínálja: minőségi élelmiszereket árulunk jelentős kedvezménnyel, melyek csak azért olcsóbbak, mert a lejáratuk közeleg.

 

Sokan tartanak a "közeli lejáratú" jelzőtől, gondolván, hogy ez romlott vagy kevésbé biztonságos terméket jelent. Az igazság azonban nem ez. A lejárati dátumok gyakran csak a gyártók által meghatározott ajánlások, amelyek azt jelzik, meddig garantálják a termék "legjobb" állapotát, de nem feltétlenül jelentik azt, hogy az élelmiszer azután már nem fogyasztható.

 

 

Kockáztatod az egészséged vagy sem?! Eláruljuk!

 

A közeli lejáratú termékek fogyasztása körül kialakult egyik leggyakoribb aggodalom az, hogy ezek az élelmiszerek egészségügyi kockázatot jelentenek, pedig ez nem így van.

 

Az egészségügyi kockázatok főként akkor jelentkeznek, ha az élelmiszereket nem megfelelően tárolják vagy már láthatóan romlott állapotban vannak. A közeli lejáratú termékek esetében - amennyiben megfelelő körülmények között tárolták őket, ahogyan mi a Teveszednél is tesszük - a fogyasztásuk nem jár magasabb egészségügyi kockázattal, mint a "friss" termékeké.

 

Ennek tudatában, ha éppen bevásárlás előtt állsz látogasd meg webshopunkat, nem fogsz csalódni!