Blog

Egyszerű tippek a fenntartható életmódhoz

Balázs Lili
2024.05.09 13:26

Manapság egyre többen tudatosítják, hogy mindennapi döntéseikkel – köztük az étkezéssel is – nagy hatással vannak a környezetre. Egy friss tanulmány, amely a vegyes étrendeket vizsgálta, rámutat arra, hogy a környezeti és táplálkozási szempontok egyensúlyban tartásával nem csak egészségesebben étkezhetünk, de a bolygónk jövőjét is védelmezhetjük.

 

 

Miért fontos a fenntartható táplálkozás?

 

A fenntartható táplálkozás olyan étrendet jelent, amely nem csak egészséges, de minimalizálja az ökológiai lábnyomot is.

 

Ez azt jelenti, hogy olyan élelmiszereket választunk, amelyek kevesebb vízfelhasználással, alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással és kevesebb erőforrás-pazarlással járnak.

 

Hogyan lehetünk fenntarthatóbbak?

 

Válassz helyi termékeket: A helyben termelt élelmiszerek rövidebb utat tesznek meg a földekről az asztalunkra, így kevesebb üzemanyag felhasználásával járnak.

 

Egyél több zöldséget és gyümölcsöt: A növényi alapú étrend nem csak egészséges, de kevésbé terheli a környezetet. Próbálj meg heti egy-két hústalan napot beiktatni!

 

Kerüld a pazarlást: Vásárolj annyi élelmiszert csak, amennyit ténylegesen fel tudsz használni. Hasznosítsd újra a maradékokat, például készíts belőlük új ételeket.

 

Vásárolj közeli lejáratú termékeket: Az élelmiszerek, amelyek közel állnak a lejárati idejükhöz, gyakran kedvezőbb áron kaphatók. Ennek kettős haszna van: egyrészt megakadályozza az élelmiszer-pazarlást, másrészt csökkenti a szükségtelen hulladéktermelést.

 

Ezáltal támogathatod a fenntarthatóbb fogyasztást és csökkentheted az ökológiai lábnyomodat.

 

 

Közeli lejáratú élelmiszerekkel vettük fel a harcot az élelmiszerpazarlás ellen

 

Azáltal, hogy közeli lejáratú termékeket kínálunk a Teveszednél, nemcsak a felesleges hulladékot csökkentjük, hanem lehetőséget biztosítunk vásárlóink számára, hogy jelentős mértékben spóroljanak a mindennapi vásárlásaikon.

 

Miért érdemes nálunk vásárolni közeli lejáratú élelmiszereket?

 

Gondoltad volna, hogy egy csomag tészta vagy egy doboz joghurt, ami holnap lejár, pont ugyanolyan finom, mint a többi? És miért fizetnél többet érte máshol? Nálunk nemcsak hogy jóval olcsóbban juthatsz hozzá ezekhez a termékekhez, de még a környezetet is véded vele.

 

De vajon mennyire biztonságos ez? Nos, a lejárati dátumok csak a gyártók által ajánlott fogyasztási időpontot jelölik, és sok termék hosszabb ideig is tökéletesen biztonságos és ízletes marad. Ezért ha te is szeretnéd csökkenteni a konyhai kiadásaidat és közben a Földet is védeni, érdemes kipróbálnod.

 

Ráadásul, ki ne szeretne jó áron vásárolni? Miért adjunk ki többet élelmiszerre a szupermarketekben, ha ugyanazokat megkaphatjuk kevesebbért?

 

Elgondolkodtál azon, hogy a következő nagybevásárlásod alkalmával tőlünk vásárolj?

 

Ha igen, akkor látogass el weboldalunkra! Számos nagyon kedvező ajánlattal várunk téged!