Blog

Az online vásárlás előnyei a fizikai üzletekkel szemben

2021.02.05 07:54

Az elmúlt évtizedben erősen átalakultak vásárlási szokásaink, így a hagyományos, fizikai boltokban történő bevásárlást, ma már könnyedén helyettesítheti részben vagy egészben az online vásárlás. 

 

Cikkünkben feltárjuk az online és offline vásárlás közötti legfontosabb különbségeket és kitérünk arra is, hogy milyen előnyökben részesülsz, ha az online-ra esik a választásod.

 

 

A vásárlási szokásainkat érintő változások mértéke természetesen az utóbbi évek során folyamatosan emelkedett, mégis a 2020-as év hozta a legnagyobb fordulatot. 

 

Már korábban is egyre többen, egyre gyakrabban döntöttek az online rendelés mellett, ugyanakkor a járványügyi vészhelyzet hatására, talán még sohasem látott mértékben nőtt ezek száma.

 

Mindennek ellenére, hazánkban az online vásárlás továbbra is a ruházati cikkekre, különböző használati tárgyakra irányul leginkább, az online élelmiszer vásárlással szemben viszont még mindig sokaknak támad kételye.

 

Mint mindennek, az online élelmiszer vásárlásnak is megvannak a maga kockázatai, de csak akkor, ha nem vagyunk elég alaposak és tájékozottak azzal a webshoppal kapcsolatban, ahonnan rendelni kívánunk.

 

Mielőtt online rendelünk, érdemes utánajárni, hogy a kiválasztott webshopról milyen vélemények, ajánlások vannak az interneten, illetve annak is, hogy milyen a megjelenésük a különböző social media platformokon. 

 

A TEveszed azon webshopok közé tartozik, amelyek garantáltan biztosítják vásárlóik számára azt a minőséget és megbízhatóságot, amelyet online közvetítenek.

 

De nézzük is, melyek azok az előnyök, amelyekkel gazdagodhatsz ha az online vásárlásra, illetve élelmiszer vásárlásra esik a választásod:



  1. Időmegtakarítás

 

Talán az online vásárlás legnagyobb előnyének az időmegtakarítás, a gyors intézés tekinthető. 

 

Ugyanis nincs szükség arra, hogy autóba ülj, parkolóhelyet keress, majd bevásárlókocsit stoppolj, ezt követően órák hosszat keresgélj a tömegben, az össze-vissza rendezett sorok, polcok között, majd még kivárd a pénztárnál kígyózó sort.

 

Az internetnek köszönhetően mindössze néhány perc alatt kiválogathatod az adott webshop termékei közül azokat, amelyekre szükséged van és pár egyszerű kattintással meg is tudod rendelni azokat. 



  1. Kényelem

 

Bármiről, bárhol, bármikor. Ez a hármas az, ami megteremti a tökéletes kényelmet a bevásárláshoz. 

 

Legyen szó okostelefon, laptop vagy asztali gép használatáról, bármelyikről, bármikor és bárhonnan megrendelheted a kívánt termékeket. Akár a munkahelyeden vagy, akár az otthoni kanapén pihensz, nem számít, hiszen pár kattintással elintézheted a vásárlást.

 

Nem beszélve arról, hogy ki sem kell tenned a lábad az otthonodból és nem kell cipekedned sem, hiszen az online megrendelt élelmiszerekért csupán az ajtóig kell kimenned, a házhozszállításnak köszönhetően.

 

Mindemellett óriási előny, hogy nincs nyitva tartási idő, így akár még az éjszaka közepén is leadhatod rendelésedet, majd 1-2 napon belül kézhez is kaphatod. 



  1. Biztonság

 

A napjainkban fennálló járványügyi vészhelyzet miatt egyértelműen állítható, hogy online vásárolni biztonságosabb, mint a fizikai boltokban. 

 

Bár még ma is jó néhány példa van a megbízhatatlan webshopokra, kétes kiszállításra és a bankkártyás fizetés kockázatosságára, mégis a megfelelő webshop kiválasztásával kiküszöbölhető minden veszély.

 

A fizikai boltokkal ellentétben, online vásárlás esetén nem kerülsz személyes kontaktusba senkivel és nem kell órákig egy légtérben lenned a boltokat elárasztó  zsúfolt tömeggel. 

 



  1. Környezetvédelem

 

A legtöbben a különböző csomagolóanyagok felhasznált mennyisége miatt aggódnak az online vásárlás és szállítás esetében. Pedig feleslegesen teszik, hiszen sokkal többet számítanak például a fogyasztói áruszállítás költségei.

 

Gondoljunk csak bele, hogy az üzletekben történő vásárlás esetén hány kilométert teszünk meg autóinkkal a különböző üzletekig. Nem beszélve arról, hogy a csomagolóanyagok többsége általában újrahasznosítható.  

 

Egyes kutatások szerint az online kereskedelmet megközelítőleg 30%-kal alacsonyabb energiafogyasztás jellemzi, mint a hagyományos kereskedelmet.

 

De természetesen egy kis tudatossággal még környezetbarátabbá tehetjük az online vásárlást, például azáltal, hogy a rendszeresen fogyasztott termékekből, egyszerre nagyobb mennyiséget rendelünk. 



  1. Alacsony árak

 

A különféle  árösszehasonlító oldalaknak köszönhetően, az interneten könnyedén összehasonlíthatod a webshopok árajánlatait, mielőtt bárhonnan vásárolnál.

 

Óriási előnyt jelent, hogy az élelmiszerkereskedelemmel foglalkozó webshopok gyakran a fizikai üzletekben lévő áraknál sokkal kedvezőbb árakat ajánlanak. 

 

Kifejezetten igaz ez a Teveszed webshopjára, ahonnan rendszeresen vásárolva, éves szinten jelentős összeg spórolható meg a fizikai üzletekben történő vásárlással ellentétben.

 

Ha valaki különösen nyitott a Teveszed aktuális kedvezményeire, akkor rendkívül kedvező áron juthat hozzá megannyi termékhez. Ráadásul, gyakran olyan kincsekre bukkanhatnak vásárolóink, amely termékek máshol egyáltalán nem is találhatók meg. 

 

A Teveszed extra kedvezményei gyakran - a szintén környezetbarát- ételmentésből fakadnak. És hogy mit jelent az ételmentés?

 

Ennek lényege nem más, minthogy részben közeli lejáratú termékeket forgalmaz a Teveszed webshopja, vagyis olyanokat, amelyeket a nagy multik már nem vásárolnának meg. 

 

Ezek az esetek többségében megsemmisítésre kerülnének, miközben még közeli szavatossággal is teljesen jó minőségűek és fogyaszthatóak. 

 

Így a legtöbb termékünket egyedi, máshol nem fellelhető, az üzletek árainál sokkal alacsonyabb áron tudjuk kínálni vásárlóink számára. 

 

Ha felkeltette érdeklődésed a Teveszed webáruháza és szeretnél rendkívül kedvező, egyedi áron vásárolni, akkor kattints ide és látogass el hozzánk bizalommal.