Blog

Háztartási keksz, Mese keksz vagy Tere-fere? Detki!

Szentgyörgyi Noémi
2021.04.02 16:37

A Detki kekszek már évtizedek óta helyt kapnak a magyarországi otthonok polcain, hiszen nem sokan vannak hazánkban, akik ne ismernék a tradicionális Mese kekszet, Tereferét vagy például a háztartási kekszet. 

 

Cikkünkben ezúttal nem másról lesz szó, mint a Detki márka életútjáról, értékeiről, termékeiről, illetve a több évtizede tartó fejlődéséről és eredményességéről. 




Az indulás

 

A Detki indulása még 1983-ra nyúlik vissza, amikor a három alapító cég együttműködésének köszönhetően, létrejött a vállalkozás. Az alapító cégek mindegyike hozzájárult valamivel a cég létrejöttéhez és későbbi sikeréhez, a  Magyar Édesipari Vállalat kemencékkel, a Detki Termelőszövetkezet területtel, a Heves Megyei Sütőipari Vállalat pedig munkaerővel. 

 

A Detki Keksz gyára ekkor Halmajugrán épült fel, ami ráadásul napjainkban is ugyanott üzemel. Az induláskor még csak rövid távon gondolkodtak a Detki alapítói, a kezdetekben mindössze 4-5 évre tervezték a vállalkozás működését. Ugyanakkor, a Detki már az első években sok száz tonna kekszet állított elő és értékesített, emellett nagy ütemben fejlesztették termékeiket és folyamatosan újdonságokkal rukkoltak elő a piacon.

 

Megjelent a hagyományos Zsófi teasütemény, Kedvenc linzer, Konzum keksz, ezeket pedig 1985-ben a máig igen népszerű Mese mézes linzer követte.

 

1994-ben nagy fordulatot hozott a Detki darált háztartási keksze, amelynek leginkább a háziasszonyok örülhettek, hiszen ennek köszönhetően megannyi étel elkészítésének ideje jelentősen megrövidült, ilyen például a kókuszgolyó is. 

 

A háztartások örök kedvence 1999-ben jelent meg a Detki termékkínálatában, ez pedig nem más, mint a Háztartási keksz, melynek hatalmas sikere napjainkig érezhető. A hagyományos változatot megtartva, a Detki folyamatos újításokkal jelenik meg a háztartási keksz tekintetében is.

 

Ma már kapható Detki háztartási keksz gyerekek számára, kalciummal dúsított változatban, de cukorbetegek számára szintén létezik már édesítőszerrel készített és “Stop cukor” elnevezésű változat is, mely búzacsírával és búzakorpával készül. 

 

Az ezredforduló előtt, ugyanebben az évben a Detki előrukkolt a szintén máig népszerű Tere-fere és Lurkó kekszekkel, illetve cukormentes linzerekkel. A Detki Lurkó a gyerekeknek különösen kedvez, mind a csomagolás és a kekszek izgalmas kinézetével, mind azzal, hogy gazdagon tartalmaznak vitaminokat és ásványi anyagokat. 

 

A kétezres évektől kiemelkedő ütemű és magas színvonalú fejlődés, innováció és beruházás vette kezdetét, ráadásul ezt a lendületet és fejlődési tendenciát folyamatosan, napjainkig tartja.

 

A fogyasztók és a szakma elismerésén felül ezt az is bizonyítja, hogy a folyamatos fejlesztések eredményeképp, a Detki Keksz termelői kapacitása a duplájára nőtt 2012-ben. Nem sokkal később, a Detki kínálatában már sós finomságok is megtalálhatók. 



A Detki napjainkban

 

A korábbi csomagoláshoz képest, a Detki ma már lila színű csomagolással jelentkezik a boltok polcain, de ennek ellenére tartalmának magas minősége természetesen nem változott.  

 

Persze nem csak a külső jegyekben figyelhető meg a változás, hiszen a Detki napjainkra egyértelműen elindult egy egészségesebb vonalon, ami nem jelent mást, minthogy már jelen van többek között cukormentes, nádcukorral édesített, teljes kiőrlésű lisztből készült és gluténmentes termékekkel egyaránt. 

 

Mindemellett, a Detki számára a fenntarthatóság sem utolsó szempont, egyre több figyelmet fordít a környezetbarát gyártásra, környezetterhelését folyamatosan csökkenti. Az évről évre erősödő folyamatos fejlődés, tehát minden tekintetben érzékelhető a Detki termékeknél. 

 

A Detki ma hazánk legnagyobb magyar tulajdonban lévő kekszgyártója, évente több mint tízezer tonna terméket szolgáltat a hazai háztartások millióiba. 

 

A Detki ma már több mint három évtizede a hazai édesipar fontos szereplője, egyes felmérések szerint, az első 10 legnagyobb mennyiségben értékesített kekszek között mindig jelen van, valamely terméke. A hazai édes keksz piac meghatározó részét a Detki gyártja, ráadásul termékeinek megközelítőleg 95 százalékát a hazai piacon értékesíti. 

 

Detki a Teveszeden

 

A Teveszednél minőségi márkák sokasága fordul meg nap mint nap, hiszen számunkra a legfontosabb, hogy vásárlóink igényeit maximálisan kielégítsük. Többek között ilyen népszerű és kiváló minőségű márka a Detki is, melynek termékei rendszeresen megtalálhatóak webshopunkon. 

 

Ha Te is szeretnél igazán kedvező áron, nagy márkák minőségi termékeihez hozzájutni online, akkor kattints ide és látogass el a Teveszed webshopjára bizalommal.