Blog

Egészség, minőség és mennyei ízek? Kalifa finomságok a Teveszeden!

Szentgyörgyi Noémi
2021.06.23 09:47

Ha magvakról, aszalt gyümölcsökről, drazsékról vagy egyes konyhai alapanyagokról esik szó, akkor sokunknak Magyarországon bizony a már jól ismert, minőségi Kalifa termékek jutnak eszünkbe. A mennyei ízek mellett vitathatatlan a Kalifa termékek szakmai elismertsége is, mind országos, mind nemzetközi tekintetben. 

 

Ugyanakkor magáról a Kalifa márkáról és annak történetéről már sokkal kevésbé tájékozottak a fogyasztók. Éppen ezért cikkünkben, most a Kalifa márka sikertörténetébe nyújtunk egy kis betekintést.





A Kalifa termékek gyártója és forgalmazója, a Gilan Trading Kft. már a kilencvenes évek óta foglalkozik az olajos magvak és aszalt gyümölcsök importálásával, feldolgozásával és értékesítésével.

 

De honnan is jött az ötlet, illetve ki áll a márka mögött?

 

A Kalifa termékek megálmodója, a Gilan Trading Kft. tulajdonosa nem más, mint a palesztin származású Sarhan Omar, aki a 80’-as években jött Názáretből Magyarországra. Itt végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd friss diplomás építészként a 90’-es évek elején vágott bele a pisztácia üzletbe. 

 

Már korábban is foglalkoztatta a pisztácia, mint üzlet, így Magyarországon egyértelmű céljává vált, hogy megismertesse az emberekkel a hazájában alapvető élelmiszereknek számító magvakat. Ugyanis míg hazájában természetes volt az egészséges olajos magvak és aszalványok, például a pisztácia, az aszalt füge vagy a mandula létezése és fogyasztása, addig a magyarok számára még teljesen ismeretlen, prémium kategóriás termékek voltak.

 

Kockáztatott, ami végül be is jött, hiszen hatalmas sikert aratott itthon a pisztáciával. A növekvő siker alapján pedig egyértelmű volt, hogy érdemes bővíteni a Kalifa termékskáláját, már csak azért is, mert a hazai piac ekkor még abszolút nem volt telített az olajos magvak és aszalt gyümölcsök területén. 

 

Álma, hogy megszerettesse a magyarokkal ezeket az akkor még rendkívül különlegesnek számító termékeket, teljesült, hiszen mára megközelítőleg 100 különböző terméket forgalmaznak a Kalifa márkanév alatt. Ezek pedig az aszalt gyümölcsök, natúr és sós magvak, csokoládéba mártott magvak, drazsék és a különböző konyhai alapanyagok, mint például a darált mák, kókuszreszelék vagy a mazsola. 

 

Korszerű üzemmel és raktárbázissal rendelkeznek a Kalifa termékek előállításához, melyet évről évre fejlesztenek az egyre növekvő fogyasztói igények maximális kielégítése érdekében. Többek között modern, igen magas színvonalat képviselő gépsorokkal rendelkeznek, ami elengedhetetlen ezen a piacon. 

 

A Kalifa termékek alapanyagait a vállalat a világ legkülönbözőbb tájairól szerzi be, ugyanakkor a dió feldolgozást leszámítva minden gyártási folyamat a saját üzemükben történik. Azokat a Kalifa csemegékhez szükséges alapanyagokat, melyek itthon, Magyarországon is megteremnek, - például dió, alma, mák, meggy - természetesen igyekeznek minél nagyobb mennyiségben magyar termelőktől beszerezni. 

 

A beszerzés feladata a mai napig a tulajdonos, Sarhan Omar kezében van, ugyanis a Kalifa termékek gazdag ízvilágának és magas minőségének megtartásához létfontosságú a személyes kapcsolatok ápolása a beszerzőkkel, illetve a legjobb források, termőhelyek pontos ismerete. 

 

A Kalifa márka változatosságához és színes kínálatához tehát nagyban hozzájárul a források különbözősége is, például a pisztácia Iránból, a földimogyoró Argentínából, a kesudió pedig Vietnámból származik. 

 

Hogyan tovább a jövőben?

 

A Kalifa szlogenje “Örömteli egészség”, nem véletlen, hiszen termékei nem csak isteniek, de rendkívül egészségesek is. Széles termékkínálatukban ráadásul mindenki megtalálhatja a saját kedvencét. A Kalifa márka számára felettébb fontos az egészséges táplálkozás és életmód népszerűsítése, így a vállalat évről évre, egyre jobban igyekszik ennek szellemében tevékenykedni. 

 

A cél tehát az egészségtudatosság hirdetése Magyarországon, illetve a magyar konyha színesebbé tétele a mediterrán finomságokkal. Kétségtelen, hogy az egészséges étrend fontos elemeit képezik a Kalifa termékek, ugyanis vitaminokban, ásványi anyagokban, rostanyagokban és nyomelemekben gazdagok.

 

A Kalifa márka ma már minden nevesebb üzletláncban jelen van hazánkban, emellett nemzetközi forgalma is meghatározó.

 

Kalifa a Teveszeden

 

A Teveszednél minőségi márkák sokasága fordul meg nap mint nap, hiszen számunkra a legfontosabb, hogy vásárlóink igényeit maximálisan kielégítsük. Többek között ilyen népszerű és kiváló minőségű márka a Kalifa is, melynek termékei rendszeresen megtalálhatóak webshopunkon. 

 

Ha Te is szeretnél igazán kedvező áron, nagy márkák minőségi termékeihez hozzájutni online, akkor kattints ide és látogass el a Teveszed webshopjára bizalommal.