Blog

Egészség, család, innováció - Ez a Bonduelle!

Szentgyörgyi Noémi
2021.08.01 11:43

A Bonduelle márka ma már mindenki számára ismerősen cseng kis hazánkban, de valójában az egész világon nagy elismerésnek örvend évtizedek óta. A Bonduelle számára a kezdetektől fontos az egység és a piacvezető szerep birtoklása, így egészen megdöbbentő módon fennállása óta az alapító család tulajdonában van. Neve máig egyet jelent a minőséggel, a gazdag ízekkel és az egészséggel.

 

Cikkünkben ezúttal a Bonduelle márka történetébe és sikereibe nyújtunk egy kis betekintést.




Minden 1853-ban kezdődött, amikor Louis-Antoine Bonduelle és üzlettársa Louis Lesaffre-Roussel földeket vásárolt egy észak-franciaországi faluban, hogy létrehozzanak egy gabona lepárló üzemet. A népes Bonduelle családban nem volt kérdés, hogy a cégvezetés időről időre apáról-fiúra szálljon, ennek megfelelően az örökösök hatalmas precizitással és megbecsüléssel építették tovább azt, amit felmenőik megalapoztak.

1926-ban már Benoit és Pierre Bonduelle kezében az üzlet, ekkor már megközelítőleg 90.000 Bonduelle zöldborsó konzervet állítanak elő, mindezt már egy új konzervüzemben, amit egy elhagyatott pajtából alakítottak át. 

 

Az első világháború bekövetkezte a Bonduelle család éppen gyarapodó vállalkozását is jelentősen megviselte, ugyanis 1944-ben gyárukat lebombázták, így a tevékenység leállt. A háború után azonban óriási fellendülés következett, a Bonduelle termékei széles körben ismertté váltak, konzerveikre hatalmas lett a kereslet. Ezt követően 1947-ben születik meg hivatalosan a Bonduelle márka, ami a vegetáriánus étkezés úttörőjévé válik. 

 

A Bonduelle ebben az időszakban már nem csak hazájában, de Európa szerte egyre több országban válik népszerűvé. A hatvanas évek végén az elsők között kerültek Bonduelle termékek Németországba, majd az Egyesült Királyságba, Olaszországba, a Benelux államokba, Portugáliába, végül Dániába is. Idővel pedig Oroszország, Amerika és további országok is csatlakoztak a Bonduelle-családhoz. 

 

Franciaországban eközben új gyárat nyitnak, ráadásul egy új területen, a fagyasztott zöldségek piacán is nagy sikerrel tör utat magának. Innentől kezdve egyre csak felfelé ível a Bonduelle útja, sikerei folyamatosan halmozódnak, a fejlődés, a termékpaletta bővülése és az innovációs képesség szemmel látható. 

 

A Bonduelle Magyarországon

 

A magyar piacon már több mint húsz éve van jelen a Bonduelle, ma már három gyárat is működtet kis hazánkban és megközelítőleg 1000 embert foglalkoztat. A nagykőrösi gyárat vásárolta meg először a Bonduelle, aminek fő profilja a csemegekukorica és a zöldborsó feldolgozása, illetve vörös- és fehérbab konzerveket is állítanak elő. 

 

A békéscsabai gyár lett a második Bonduelle-gyár, ahol zöldborsót és csemegekukoricát gyártanak, töltenek és csomagolnak fémdobozokba. Harmadikként pedig a nyírszőlősi gyár csatlakozott a Bonduelle Csoporthoz, ahol a gyártás fő profilja szintén a zöldborsó és a csemegekukorica előállítás. A három gyár ráadásul amellett, hogy teljes mértékben kielégíti a magyarországi igényeket, jelentős export tevékenységet is folytat. 

 

A Bonduelle rendkívül elkötelezett a fenntartható gazdálkodás mellett, tevékenysége során előtérbe helyezi a természet kincseinek megóvását. A Bonduelle célja többek között egy jobb jövő építése a vegetáriánus étrend, így az egészséges táplálkozás népszerűsítésével. A Bonduelle fennállása óta törekszik a felelősségteljes élelmiszer előállításra, a termőföldtől egészen az asztalig követik a zöldségek útját. A Bonduelle fő alapelvei, amelyeket a kezdetektől képvisel, nem más, mint a zöldségek iránti szenvedély és elköteleződés, illetve a Föld tisztelete.  

 

A környezet védelme érdekében, többek között támogatják a növényvédő szerek használatának csökkentését, védik a biodiverzitást és a termőtalajt, csökkentik az adalékanyagokat és fenntartható csomagolást fejlesztenek. 

 

Bonduelle a Teveszeden

 

A Teveszednél minőségi márkák sokasága fordul meg nap mint nap, hiszen számunkra a legfontosabb, hogy vásárlóink igényeit maximálisan kielégítsük. Többek között ilyen népszerű és kiváló minőségű márka a Bonduelle is, melynek termékei rendszeresen megtalálhatóak webshopunkon. 

 

Ha Te is szeretnél igazán kedvező áron, nagy márkák minőségi termékeihez hozzájutni online, akkor kattints ide és látogass el a Teveszed webshopjára bizalommal.