Blog

A hazai müzlipiac meghatározó szereplője - A Cornexi márka előretörése

Szentgyörgyi Noémi
2021.10.20 14:30

A hazai müzlipiac meghatározó szereplője - A Cornexi márka előretörése



Vannak bizonyos márkák, amelyekre Mi magyarok mindig büszkék leszünk. Ilyen márka a Cornexi is, amely az utóbbi években igazán meghatározó szereplőjévé vált a hazai müzlipiacnak. Ez a kicsiny gyártó néhány év alatt fontos úttörőjévé vált az egészséges életmódnak, miközben törekszenek a lehető legmagasabb minőséget nyújtani a termékeiket illetően. 

 




A Cornexi márka hazánk egyik legmeghatározóbb müzli, müzliszelet, illetve gabonapehely gyártójaként vált ismertté, még az 1990-es években. Viszont 2002-ben a Cornexi-csoport története hanyatlásnak indult, végül 2008-ra teljesen működésképtelenné vált, így a csoporthoz tartozó vállalkozásokat felszámolták, illetve eladták. 

 

Ennek következtében 2009-ben új tulajdonosok kezébe került a Cornexi, ekkor vásárolták meg az akkor még Enyingen található gyárt, illetve a termelőeszközöket, természetesen a Cornexi márkanév tulajdonjogával együtt. Innentől kezdődött a Cornexi felfelé ívelő sikertörténete, ugyanis az új tulajdonosok a teljes vállalati működést újragondolták, átszervezték és stabilizálták. 

 

2015-ben kapacitásbővítés miatt, a vállalat Enyingről Székesfehérvárra helyezte át a termelést, az új gyártócsarnoknak és a megnövekedett kapacitásnak köszönhetően pedig új munkahelyeket is teremtett.

 

A Cornexi időben felismerte, hogy meglévő és potenciális fogyasztóinak körében egyre csak nő az egészségtudatosság fontossága, így hozzáadott cukor nélküli termékek, például gabonapelyhek gyártásával kezdett foglalkozni. Hozzáadott cukor nélküli hasonló termékek - például müzliszeletek - már ekkor is elérhetőek voltak itthon, de a gabonapelyhek terén a Cornexi rukkolt elő a legelső hazai fejlesztésű, hozzáadott cukortól mentes termékcsaláddal, ezzel is megszólítva az egészségtudatos vásárlókat. 

 

Példaértékű az is, hogy a Cornexi számára mennyire fontos a magyar eredet, új termékeik egytől egyig magyar fejlesztésűek, ráadásul arra is ügyelnek, hogy olyan alapanyagokat kínáló beszállítókkal dolgozzanak, akik szintén hasonló értékrendet vallanak az egészségtudatosság terén, illetve támogatják a Cornexit a céljaik megvalósításában. 

 

2019-től még erősebben érezhető, hogy a Cornexi a világ “trendjeinek” megfelelően még inkább a mentességet, a hozzáadott cukor nélküliséget helyezi a fókuszba, ugyanis hozzáadott cukor nélküli termékpalettáján már zabkásák, gabonapelyhek, müzli- és zabszeletek is megtalálhatóak. 

 

A Cornexi termékek közül azóta is az említett hozzáadott cukortól mentes termékcsoport a legmeghatározóbb, nem beszélve arról, hogy 2018-ban és 2019-ben is Mentes-M Díjat nyert valamely mentes termékük.

 

A Cornexi márka napjainkban

 

A Cornexi márka méltán büszke arra, hogy egy magyar, családi tulajdonban lévő vállalkozás, ebből is adódik, hogy az enyingi gyárból is megtartották a munkavállalók nagy részét, így a mostani alkalmazottak jelentős hányada még abból az időből való.  

 

Mára egy kicsi élelmiszeripari cégből, a Cornexi egy sokkal nagyobb gyárral rendelkező, jelentősen nagyobb kapacitású, többszörös létszámot foglalkoztató, innovatív és modern vállalat lett.  Ahogy a kezdetektől fogva, úgy a küldetésük ma is az egészséges életmód támogatása, miközben hűek maradnak elveikhez: a természet szeretete, a minőségi hazai gabona és a hagyományok tisztelete. 

 

Cornexi a Teveszeden

 

A Teveszednél minőségi márkák sokasága fordul meg nap mint nap, hiszen számunkra a legfontosabb, hogy vásárlóink igényeit maximálisan kielégítsük. Többek között ilyen népszerű és kiváló minőségű márka a Cornexi is, melynek termékei rendszeresen megtalálhatóak webshopunkon. 

 

Ha Te is szeretnél igazán kedvező áron, nagy márkák minőségi termékeihez hozzájutni online, akkor kattints ide és látogass el a Teveszed webshopjára bizalommal.