Blog

Egy hazai 80 éves édesség – Tibi csoki a Teveszeden!

Balázs Lili
2022.01.12 09:20

Egy hazai 80 éves édesség – Tibi csoki a Teveszeden!

 

 

A tibi csoki először 1941-ben került a boltok polcaira és azóta is a legtöbb üzletben megtalálható az édesség kedvelők örömére.

 

Egyhamar a magyar lakosság egyik kedvencévé vált és az évek folyamán a minket körülvevő országokban is ismertséget szerzett magának.

 

 

Ki lehetett Tibi?

 

Ma már ha meghalljuk ezt a nevet akkor gyakran kapcsoljuk össze magával a csokival és sokszor bele se gondolunk, hogy emögött egy az 1900-as években élt kisfiú áll, aki nem másnak, mint a Stühmer gyár alapítójának Frigyesnek az unokája volt, aki akkortájt gyakran látogatta meg nagyapját és követte figyelemmel munkásságát.

 

 

A márka növekedése

 

Először még csak 2,5 és 5 dkg-os kiszerelésekben kóstolhatták meg a vásárlók, de egyhamar kiderült, hogy a nagy igény nagyobb választékot igényel, így rövidesen neki is láttak az újabb és újabb kiszerelések forgalomba hozatalához, nem máshol, mint a Vágóhíd utcai csokoládégyárban, ahol a mai napig is gyártják őket.

 

Az első pár évben még a "tibi nemcsak a mama kedvence" szlogennel hirdették, hiszen első sorban a gyerekeket szerették volna megcélozni, azonban jó ízének és a reklámoknak köszönhetően a felnőtték körében is egy közkedvelt édességgé vált, így a szlogent át írták és onnantól kezdve a „tibi nem csak a gyerekek kedvence” reklámszöveggel futott tovább.

 

Eredetileg a külsejét tekintve is sokban különbözött a mai megjelenésétől, az akkor még bordázott stílusát felváltotta mára már a kockás beosztás, de a csomagolás is sok változáson ment keresztül az évek alatt.

 

Egy valami mégis ugyanaz maradt, maga a Tibi felirat, ami azóta is kisbetűvel van írva, amolyan gyerekesen, kacskaringósan hű maradva önmagához.

 

Az évek folyamán sikerült elnyernie a „különleges tejcsokoládé” minősítést is, ami azt jelenti, hogy 30% feletti kakaó- és 18% feletti tej-szárazanyag tartalma van, ezzel is garantálva a jó minőséget.

 

 

Sokszínű ízvilág

 

A Tibi mindig is igyekezett rendhagyóbb ízesítésű csokoládékat forgalomba hozni és újdonságokkal előállni, hogy kielégítse az édesség kedvelők vágyait, de amire a legnagyobb hangsúlyt fektették mindig is azok a gyümölcsös krémmel töltött édességek voltak.

 

Találhatunk banános, epres, ananászos, kókuszos, mangós, narancsos,kajszibarackos vagy akár még almás Tibit is, de természetesen a hagyományos ét, tej csokis, földimogyorós és kamarellás változatokban is élvezhetjük egyedi ízvilágát.

 

Napjainkban már nem csak táblás formájában szerezhetjük be Tibit.

Az ünnepekkor kifejezetten karácsonykor és húsvétkor többféle ajándékcsomagot, szaloncukrot és nyúlfigurát találhatunk a boltok polcain de az ismert ízek mellett kínálata is folyamatosan újabb táblás csokoládé ízváltozatokkal bővül.

 

 

Tibi a Teveszeden!

 

A Teveszednél minőségi márkák sokasága fordul meg nap mint nap, hiszen számunkra a legfontosabb, hogy vásárlóink igényeit maximálisan kielégítsük. 

 

Többek között ilyen népszerű és kiváló minőségű márka a Tibi is, melynek termékei rendszeresen megtalálhatóak webshopunkon. 

 

Ha Te is szeretnél igazán kedvező áron, nagy márkák minőségi termékeihez hozzájutni online, akkor kattints ide és látogass el a Teveszed webshopjára bizalommal.