Tefőzted - Gombás penne rigate
Tefőzted sorozatunk következő részében ismét egy olyan étel lesz terítéken, ami azon túl, hogy pillanatok alatt elkészíthető, biztosan a család egyik kedvenc vacsorája lesz. Ez pedig nem más, mint a gombás szaftban tocsogó penne rigate, aminek egyik fő hozzávalóját a penne rigatét beszerezheted a Teveszed oldaláról a világ legnagyobb tészta gyártójától a Barillától.
A gombák konyhai felhasználásának története
Finom, varázslatos, bódító, titokzatos.
A gombák sikere nagyban köszönhető annak, hogy egyrészt ma már kockázatmentesen vásárolhatjuk meg őket a boltokból, másrészt pedig azért, mert rájöttünk immunerősítő hatásukra a magas fehérje és kálium tartalmuk által.
A gombák konyhába való bevezetését a franciák kezdeményezték, elsőként fűszerként majd a 19. század végére a világ többi részén is közkedveltté vált és végül az amerikaiak által emelkedett a funkciója egy magasabb szintre.
Ahogy nőtt az érdeklődés a gombák iránt, egyre több szakácskönyv íródott a témában - a könyvek sorának legelső kiadása 1899-ben jelent meg Kate Sergeant által, aki biztatta az olvasóit a vegetáriánus életmódra való átállásra.
Ezután a háziasszonyok körében méginkább elterjedt a gomba felhasználása és egyre több házi recept íródott meg általuk, így napjainkban már több ezer gombás étel elkészítését találhatjuk meg akár az interneten is.