Blog

Teveszed az ózonpajzs védelméért!

Balázs Lili
2022.09.17 11:00

A Földet folyamatosan éri a nap káros ultraibolya sugárzása, azonban az ózonrétegnek köszönhetően védve vagyunk tőle és ezáltal kevésbé vagyunk hajlamosak a bőrrákra és egyéb súlyos megbetegedésre.

 

Bolygónk lakosságának döntő többsége ugyanakkor ennek tudatában is olyan életmódot él, amivel károsítja védelmező pajzsunkat.

 

Cikkünkben megtudhatod milyen hatással vagyunk az ózonrétegre és mik azok a dolgok, amiket el kellene kerülnünk, hogy még hosszú időn keresztül biztonságban tartson minket.

 

 

 

Az ózonréteg elvékonyodásának okai

 

Az ózonréteg elvékonyodását az emberi tevékenységek okozzák, ugyanis életmódunk egyre inkább kimerítik a természeti erőforrásokat.

 

Az ipari fejlesztések, az ásvány és olajbányászatok, az erdőírtások és nem utolsó sorban a túlnépesedés rendkívül rossz hatással vannak az ózonpajzsra.

 

A Föld lakosságának a növekedésével egyenes arányban nőtt a természetre káros tisztítószerek és a gépjárművek használata is azonban még van egy ezeknél is ártalmasabb tevékenység, amit az emberek végeznek és ez nem más, mint a túlfogyasztás és a pazarlás.

 

 

 

Az élelmiszer pazarlás toxikus befolyása az ózonrétegre

 

Az évek előrehaladtával a statisztikai adatok alapján egyre több élelmiszer megy kárba, ami éves szinten több, mint 1 milliárd tonna ételt jelent.

 

A probléma gyökere azonban ennél sokkal mélyebb, hiszen itt nem csak ezt kell figyelembe venni, hanem azt is hogy ehhez a mennyiséghez mennyi víz és energia kerül felhasználásra, ami szintén kárba megy abban a pillanatban, hogy szemétbe kerül az étel.

 

Ennél nagyobb problémát már csak a szerves hulladékok lebomlása jelenti, amik a légkörbe olyan gázokat juttatnak, amik az ózonréteg pusztulását idézik elő.

 

(Szeretnéd a háztartásodban keletkező szerves hulladékokat újrahasznosítani? Komposztálásról szóló cikkünkről ide kattintva olvashatsz!)

 

Weboldalunk többek között azért is alakult meg, hogy ezeknek a káros hatásoknak elébe járhasson, így nálunk olyan közeli lejáratú de kifogástalan minőségű ételeket találhatsz, amiknek megvásárlásával az ózonréteget, ezáltal pedig az emberek egészségének védelmét támogatod.

 

 

Szeretnél hozzájárulni a Föld fennmaradásához és kedvező áron beszerezni a mindennapi élelmiszereket?

Akkor látogass el weboldalunkra, ahol hétről-hétre újdonságokkal várjuk minden kedves vásárlónkat!